top of page

Yhteistyö

Kriisitilanteissa Pedersöre Vattenilla on mahdollisuus saada vettä Pietarsaaren Vedeltä, Esse Vattenilta ja Kronoby Vatten och Avlopp Ab:lta.

ESITYS

Pedersöre Vatten on kunnan omistama osakeyhtiö, jonka tehtävä on tuottaa vesipalveluja Pedersören kunnan asukkaille, liike-elämälle ja muille toimijoille.

Nykyään Pedersöre Vatten vastaa jopa 70 %:sta Pedersören vedentoimituksesta. Vesihuollon lisäksi Pedersöre Vattenin palveluihin kuuluuvat myös jäteveden toimitus ja käsittely.

Pedersöre Vattenin hallitus 2023

Käldman Leif, Puheenjohtaja                 

Liljedahl-Lund Yvonne

Nyman Kennet

Ray Tage

Snellman Bernt

Holmäng Johanna, Varajäsen

Hjulfors Bernhard, Varajäsen

Gripenberg Kjell, Toimitusjohtaja

YRITYKSEN HISTORIA

Ennen kuin Pedersöre Vatten Oy perustettiin kunnassa löityi monta pientä vesiosuuskuntia - enemmän tai vähemmän organisoitua. Pienimmät osuuskunnat perustuivat parista kotitaloisuuksista samassa taloryhmässä jotka olivat järjestäneet yhteisen vedenjakelun. Vieläkin on olemassa muutamia pieniä vesiosuuskuntia jäljellä.

Vedenlaadun heikennettyä pienissä vesiosuuskunnissa aloitettiin neuvotella miten vedenjakelu tulisi järjestää.Tämä johti siihen että osakeyhtiö perustettiin missä kunnalla tulisi olla osake-enemmistö ja loput osakkeista omistaisi yritykset joilla oli toiminansa alueella.

Marraskuussa 1967 päätettiin Pedersören kunta ja Uusikaarlepyy perustaa yhtiön hyödyntämään pohjavesivarat Kovijoen alueella. Pienempiä osakeomistaja ovat myös Pedersöre Vatten ja Nykarleby Kraftverk. Suunnittelu ja puhdistamon rakentaminen aloitettiin välittömästi ja valmistui keväällä 1969.

Pedersöre Vatten Oy aloitti päävesijohdon rakentamisen Pännäisten ja Kovijoen välillä joka valmistui kesäkuussa 1969. Tämän jälkeen verkoston laajentaminen jatkui nopeaan tahtiin ja pienempien vesiosuuskuntien asiakkaat voitiin liittää verkostoon.

Pedersöre Vatten Oy aloitti toimintonsa vuonna 1968. Yhtiö kirjattiin kaupparekisteriin 2.5.1969 nimellä Pedersöre Vatten och Avlopp Ab. Yhtiön nimi muutettiin vuonna 1983 Pedersöre Vatten Oy:ksi.

flakabil
grävmaskin
vattenmätare1
vattenmätare
skylt vattenledning
kranar
bilen
bottom of page