top of page

Kunnallinen viemäri

Kunnallinen viemäri löytyy Pedersöressä, mm. Sandsund, Staraby, Skutnabba, Pännäinen, Forsby, Purmo, Lillby, Åvist, Edsevö, Kolppi ja Ähtävä

VIEMÄRILIITTYMÄ
Varmistaakseen liittymisen mahdollisuus, rakentajien tulee hyvissä ajoin ottaa yhteyttä vesilaitoksiin.
Hakemus vesihuoltolaitoksen liittymiseen on jätettävä vesilaitokselle ennen kuin liittymissopmuksen voi tehdä. Tämä tehdään yleensä rakennusluvan hakemisen yhteydessä.
 

 
Liittymiskustannukset, jotka ylittävät 50% liittymismaksusta, veloitetaan asiakkaalta todellisten kustannusten mukaan. Asiakas hulehtii ja maksaa materiaali-, kaivuu-, ja työkustannuksista omalla tontilla (liittymiskohdasta vesimittariin). Asiakas palkkaa VVS-assentajan muihin kiinteistön sisäisiin asennuksiin. Liittymismaksu sisältää vesimittarin ja sen asennuksen.

Tonttijohto voi olla joko viettoviemäri rakennuksesta liitoskaivoon tai paineviemäri kiinteistöpumppaamon kautta.

Olemassa oleva rakennus liitetään viettoviemärillä, joka rakennetaan kiinteistön kaivolta liittymiskohtaan. Uuden rakennuksen liitetään viettoviemärillä liittymiskohtaan huuhtelukaivon kautta.

Jos kaltevuus ei riittää viettoviemäriksi, kiinteistö liitetään kiinteistöpumppaamolla. Yleensä Pedersöre Vatten hakee ja asentaa kiinteistöpumppaamon asiakkaan kustannuksella. Asiakas huolehtii ja maksaa sähköliittymä pumppaamolle.

Kiinteistöpumppaamon hintatiedot löytyy kohdasta Muut maksut.

Pedersöre Vatten suorittaa aina tonttilinjan liittämisen liittymiskohtaan.

Jätevesien määräykset ja säännöt ovat saatavilla Pedersöre kunnan verkkosivulla: Jätevesien käsittelyä koskevat säännöt 
Täältä löytyy myös Pedersöre kunnan määrittämä toimintaalue viemärille.

Exempelkarta.png
bottom of page